Vill Metros nya ägare “rensa ut stalinister” från tidningen?

Vill Metros nya ägare rensa ut stalinister från redaktionen? Och om så är fallet, vad är problemet?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Tidningen Metro har fått ny ägare. Det är finansmannen Mats Qviberg som köpt tidningen. Metro har, som de flesta andra svenska tidningar, en utpräglad vänstervridning, varför en tweet från finansmannen väckte oro hos somliga.

På frågan “när skall dina sunda värderingar börja genomsyra Din tidning Metro?” svarade Qviberg:

“Det tar en stund. Vi måste rensa ut en del stalinister först! :-)”

De båda vänstervridna journalisterna Jack Werner och Csaba Perlenberg tyckte inte alls om uttalandet och Dagens Media uppmärksammade det hela. Själv tar Qviberg det med en klackspark och menar att det hela var ett skämt.

Hur det än ligger till med den saken menar Motgift att det inte borde vara problematiskt att göra sig av med stalinister om sådana huserar på en redaktion. Det finns ju andra politiska “ister” som inte är välkomna, varför skulle den som håller den bloddränkta folkmördaren Stalin högt vara undantagen?

Det som blir tydligt när man ser till reaktionerna, är att det för somliga är oroväckande om inte vänsterdiskursen tillåts hållas i medielandskapet.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp