Skjutning på Champs-Elysées i Paris, en polis död – misstänkt terrordåd

En misstänkt terrorattack har ägt rum i Paris. En polis död efter att någon/några öppnat eld mot poliser på paradgatan Champs-Elysées.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Ikväll vid niotiden kom första uppgiften om att en skjutning ägt rum på paradgatan Champs-Elysées i Paris. Skytten hade, enligt uttalande från inrikesministeriet, poliserna som medvetna mål och juridiskt hanteras händelsen som terrorbrott av åklagarmyndigheten.

Enligt obekräftade uppgifter kan två skyttar vara inblandade. En av dem är fortfarande på fri fot och den andra skall ha dödats i den första skottväxlingen med polisen. Enligt Reuters var den döde känd av säkerhetstjänsten sedan tidigare, han var så kallat s-stämplad och tillhör de 10 000 personer som säkerhetstjänsten har under uppsikt för extremism, men som inte misstänks för brott. Polisen skall redan ha gjort husrannsakning hos den döda skytten.

Fransk polis menar att “det kan röra sig om en terrorhandling” och uppmanar allmänheten att hålla sig borta från området. Enligt vissa uppgifter kan skjutningen ha att göra med ett väpnat rån medan andra hävdar att en bil stannade vid ett rödljus och att en person utan anledning öppnade eld mot poliser som stod posterade vid en tunnelbanestation.

Frankrikes president har kallat till krismöte.

I tisdags greps två män i Marseille misstänkta för att ha planerat ett terrordåd inför söndagens presidentval. Man hittade då en flagga från IS, tre kilo sprängmedel och ett automatvapen samt två handeldvapen vid husrannsakningar i samband med gripandet.

Motgift kommer inte att uppdatera fortlöpande under natten och därmed enkom återberätta rykten som är obekräftade. Vi kommer dock att återkomma med analyser och kommentarer under morgondagens sändningar.

Etiketter

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp