Frauke Petry kommer inte ställa upp i det tyska presidentvalet för AfD

Alternativ för Tysklands partiledare, Frauke Petry, säger överraskande i ett uttalande att hon inte kommer att kandidera för partiet i det kommande valet i Tyskland. Frågan återstår dock om hon menar allvar eller om detta är en drag som har att göra med de konflikter som partiet har internt.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Alternativ för Tysklands partiledare, Frauke Petry, kommer inte att ställa upp som kandidat i det kommande tyska presidentvalet, inte heller kommer hon att delta i den grupp som skall leda partiet genom valrörelsen, det klargjorde hon i en video under onsdagen.

Å ena sidan tillskrivs detta ställningstagande det faktum att Petry är gravid och att hon därför inte orkar med den ansträngning som ett val är. Detta är dock inget hon själv hänvisar till. Inget tyder heller på att hon tänker avsäga sig partiledarskapet.

Utspelet beror, enligt uppgift, på interna stridigheter i partiet samt att Petry under senare tid blivit isolerad, sedan hon krävde en bindande strategi inför valet den 24 september i år. Petry har internt, av somliga, kritiserats för att vara för ljummen och beredd att kompromissa i de tunga frågorna som rör invandring och EU. Tidigare har Petry ridit ut maktkamper genom att dra sig undan, för att sedan konsolidera sin makt på partiets kongresser. Enligt somliga är det samma taktik hon använder sig av nu.

Det pågår stridigheter inom AfD med olika falanger som drar åt olika håll. Huruvida man kommer få rätsida på detta fram till valet i höst återstår att se. Men Frauke Petrys utspel kommer inte göra saker och ting enklare…. eller? Det återstår att se.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp