Malmöpolitiker kräver “museum för migration”

Politiker i Malmö, från Moderaterna till Vänsterpartiet, vill ha ett museum för migration och hoppas nu att regeringen ska se till att så blir av. Motgift har förslag på vad som kan ställas ut.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Att partierna tillsynes är överens om att Sverige skall förbli en mångkultur och att svenskarna på sikt ska bytas ut är alla partier (utom Sverigedemokraterna) överens om. Detta blir ännu tydligare när en knippe Malmöpolitiker från vänster till höger skriver på SVD debatt att de önskar se ett museum för migration i Malmö. Artikeln skriv i samband med att en förstudie (som regeringen bett om) lämnats in till kulturminister Bah Kuhnke.

Ett dylikt museum krävs, tycker politikerna som skriver:

“Museer har historiskt sett använts för att sprida majoritetskulturen. Uppifrånperspektiv har präglat de utställda samlingarna och museer har fått fylla en uppfostrande funktion. Ett demokrati- och migrationsmuseum skulle representera och spegla den mångfald som Sverige består av.”

Men det är inte bara “migration” som muséet skall pyssla med, självfallet finns sådana frågor som kopplas till detta med:

“Museet skulle rikta blicken framåt lika mycket som bakåt med arkiv, forskning och utställning. Material från utsatta grupper, såsom minoritetsgrupper, kvinnor, migranter, HBTQ och från de föreningar eller organisationer som har företrätt dem, skulle räddas och bevaras åt eftervärlden.”

Vi på Motgiftredaktionen tycker att tanken är intressant men ser att innehållet kanske behöver fler infallsvinklar. Därför tycker vi att samlingarna bör bestå också av några utbrända bilar; en eller annan gatsten; Barbara Lerner Specters uttalanden på israelisk teve om att judarna måste gå i bräschen för att göra Europa mångkulturellt samt kanske några skrivelser från RFSL:s pedofila arbetsgrupp (inom homorörelsen tycker man än idag att det är viktigt med barns sexualitet, läs gärna essän som länkas nedan).

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp