“Internationell politik är ett slagfält” säger Viktor Orbán, och i centrum står migrationsfrågan

Den ungerska regeringen med Viktor Orbán i spetsen har inte för avsikt att ge upp striden om vare sig landet eller Europa, det gjorde premiärministern klart i en intervju under påsken.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Ungern premiärminister, Viktor Orbán, fortsätter att tala klarspråk. I en intervju som publicerades under påskhelgen konstaterar Orbán den internationella politiken är ett slagfält och att migrationsfrågan är mittpunkten på detta slagfält. Det som står på spel, enligt premiärministern, är de europeiska nationernas självständighet och överlevnad.

På frågan vad hans politik syftar till svarade Orbán:

“Vi vill bevara Europas grund. Vi vill inte ha parallella samhällen, vi vill inte ha befolkningsutbyte och vi vill inte byta ut den kristna civilisationen. Därför bygger vi staket, för att försvara oss själva och hindrar migranter från att översvämma oss.”

Ungerns premiärminister höll inte heller tand för tunga när det kom till att identifiera en av de bittraste fienderna till den nationella idén, George Soros:

“George Soros får inte underskattas: han är en mäktig miljardär som när det gäller sina intressen vare sig respekterar Gud eller människor … [han] spenderar enorma summor till stöd för illegal invandring.”

Enligt Viktor Orbán är han själv och  hans regering fast beslutna att driva den politik som de anser vara bäst för Ungern och Europa.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp