Nya gasattacker som skall skyllas på al-Assad förbereds i Syrien

Rysslands president varnar för att terrorister i Syrien förbereder gasattacker som skall skyllas på den syriska regimen. Förhoppningen är att USA skall fortsätta agera utan bevis eller utredningar och därmed hjälpa de islamistiska terroristerna som strider mot den al-Assads regering.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I en presskonferens tillsammans med den italienska presidenten Sergio Mattarella i Moskva, informerade Rysslands president Vladimir Putin att man fått uppgifter om att fler gasattacker likt den här om veckan i Idlib-provinsen kan vara på gång:

“Vi har rapporter från flera olika källor att falsk flagg-operationer som denna – och jag kan inte kalla det för något annat – förbereds i andra delar av Syrien, bland annat i Damaskus södra förorter. Planen är att plantera någon form av kemikalier där och sedan skylla attacken på den syriska regeringen”.

Gasattacken i Idlib-provinsen har inte utretts men det hindrade inte USA från att ensidigt och utan FN:s stöd avfyra robotar mot den flygbas man hävdade att attacken utförts från. Rysslands president hänvisade i sitt uttalande till hur det kan gå när man inte undersöker saker och ting grundligt:

“President Mattarella och jag diskuterade det och jag sa till honom att detta påminner mig om händelserna 2003, då USA:s representanter hävdade, inför FN:s säkerhetsråd att Irak hade kemiska vapen. En militärkampanj sattes igång mot Irak som förstörde landet, födde terrorism och möjliggjorde för IS att dyka upp på världsarenan.”

Den ryska presidentens oro är inte tagen ur luften eftersom att USA konstaterat att de är beredda att slå till mot Syrien igen om nya attacker med stridsgas skulle ske. Eftersom Trump-administrationen senast inte inväntade någon utredning (och själva inte har presterat några bevis för att den syriska regimen ligger bakom attacken) innan de agerade kan det mycket väl upprepas. Det i sig visar att USA därmed ligger i händerna på islamistiska terrororganisationer som bara behöver släppa ut stridsgas och skylla på al-Assad för att åter få USA:s bomber att falla.

Också den ryska generalstaben varnar för falsk flagg-attacker med stridsgaser och konstaterar att terrorister och anti-Assad grupper smugglar in och förflyttar kemiska vapen i Syrien, bland annat in i den region som 2013 utsattes för en gasattack som den Syriska regimen anklagades för att ha genomfört, men också då förnekade skulle ha varit deras verk.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp