Säpo oroad över att vit makt-miljön skall slå tillbaka efter terrorattacken i Stockholm

Säpochefen Anders Thornberg oroar sig över hämndaktioner från vit makt-miljön.
Säkerhetspolisen har mycket att stå i efter attacken i Stockholm här om sistens. Ett nytt hot man anser har seglat upp på horisonten är risken att svenskar i allmänhet och vit makt-människor i synnerhet kan få för sig att ta lagen i egna händer.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under dagens pressträff som polisen anordnade uttryckte Säpochefen Anders Thornberg att myndigheten oroas för att svenskar ska hämnas:

– Det finns risk för hämnd­aktioner eller att man ska ta lagen i egna händer.

Framförallt är det den så kallade “vit makt-miljön” man oroas över:

– Vi tittar på reaktioner från andra vålds­bejakande extremistmiljöer. Vi tittar särskilt på vit makt-miljön för att se om det finns risk för hämndaktioner eller att man ska ta lagen i egna händer.

Enligt Säpochefen ser man att väldigt många som är upprörda just nu en han hade inget konkret att hänvisa till.

Exakt vad vit makt-miljön är och vilka som ingår i den är inte helt enkelt att utröna. Men en tidigare definition från Säpo så skall det handla om ett antal organisationer, individer och lösare nätverk med högerextrema åsikter som är beredda att ta till våld för att uppnå sina politiska mål. Denna vit makt-miljö tillhör den bredare nationella rörelsen, som enligt Säpo har samma ideologi men där våld och andra illegala handlingar inte nödvändigtvis är en del av arbetsmetoderna. Den privata underrättelsetjänsten Expo har dock en bredare definition av begreppet.

Motgift tror att det i slutänden är som så att var och en som inte skriver under på den politiskt korrekta konsensus som råder misstänkliggörs som en del av vit makt-miljön.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp