Tillbaka till Bush

En första kommentar från Jonas De Geer efter att USA avfyrat 59 Tomahawk-missiler mot en syrisk flygbas.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Jaha så var vi redan där, USA bombar Syrien. Trump blev så illa berörd av bilderna på de gasade barnen att han var tvungen att handla, hävdar världens media.

Det är faktiskt svårt att köpa det. Även om han är en idiot i många avseenden kan han inte vara så impulsiv. Det var en förevändning han otåligt använder för att kunna fortsätta en mellanöstern-politik som formulerades av judar som Perle, Wolfowitz och Netanyahu i Washington och Tel Aviv redan för över 20 år sedan, där regimskifte i Irak, Iran och Syrien stått högst upp på önskelistan. Krig för Israel med andra ord.

Genomförandet av den agendan sackade lite under Obama. Nu har de istället en gubbe i Vita huset som de kan få att göra vad de vill.

Det är obegripligt hur den där gamle skojaren har kunnat blåsa så många som faktiskt trodde att han skulle stå för någon sorts återgång till en genuin höger, med en mer sansad utrikes- och säkerhetspolitik. Istället kommer världen sannolikt att få se en George W. Bush on steroids.

Det är väldigt sorgligt, eftersom denne figur faktiskt ingjöt hopp hos miljoner och åter miljoner amerikaner. Han fördes fram på en uppdämd, folklig, konservativ våg, vars intelligentare element nu riskerar att bli djupt desillusionerade.

Dessutom är det här sannolikt bara början. Förmodligen Iran härnäst och varför inte Ryssland?

Vi kan mycket väl ha en mardröm framför oss.

Missa inte Motgift #355 för diskussioner, analyser och kommentarer av läget i Syrien. Programmet direktsänds fredag den 7 april 12:00 på Motgift 24 och finns därefter som podcast.
Etiketter

Om skribenten

Jonas De Geer

Jonas De Geer

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp