Han rekryterade åt IS i Norge – nu dömd till fängelse i nio år

För första gången har en person i Norden dömts för att ha rekryterat till IS. Domen föll i Oslo, Norge.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Ubaydullah Hussain, inte norrman men boende i Norge, blir först i Norden att dömas för att ha rekryterat åt IS, det står klart efter att en unik rättsprocess nu avslutas. Tingsrätten i Oslo dömer Ubaydullah Hussain till fängelse i nio år och en medåtalad, en man som rekryterats av Hussain, dömdes till två år och tio månader.

Båda männen förnekar brott och domen kommer med all säkerhet att överklagas.

Ärendet kom till åtal efter att den norska säkerhetspolisen under fyra år spanat på Ubaydullah Hussain som tidigare var framträdande medlem i den salafistiska gruppen Profetens Ummah. Förutom att ha rekryterat har han även hjälpt IS med finansiering. Rekryten som greps och dömdes i samma rättegång är en av 100 personer som rest från Norge för att tjänstgöra hos terrorsekten.

Källor

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp