Polisen varnar för vägpirater och uppmanar bilister att inte stanna

Tecknen på att våren är på gång kommer nu när polisen varnar bilister för att stanna om någon längs vägkanten ber om hjälp. Risken är stor att det är så kallade vägpirater.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I och med att vädret blir varmare kommer vårtecknen som spön i backen. Polisen levererar ett på sin Facebook och det är en uppmaning till bilister att inte stanna längs vägarna om det ser ut att någon behöver undsättning:

“Vi har sett att allt fler kriminella personer, som vägpirater, lurar till sig kontanter eller bensin med hjälp av falskt guld utmed vägarna. Det kanske ser ut som om de har fått fel på bilen, men det är ett fult knep för att få dig att stanna. Stanna inte om du är osäker.”

I princip alltså: känner du inte vederbörande, stanna inte.

Istället ska man ringa till polisen och berätta vad man sett. Då kan de ta hand om det hela… eftersom de inte har något annat för sig. Många av oss äldre minns en tid då det var självklart att stanna längs vägen, ja till och med för att plocka upp liftare. Nu uppmanar lagens långa arm att inte göra det. Och det är nog bäst att man lyssnar på dem eftersom vägpirater är vardagsmat i Sverige idag.

Snart kommer nya vårtecken att komma. Det som står för dörren är barn som blir rånade när de säljer Majblomman. Men det är några veckor kvar dit i alla fall.

Källor

Polisens Facebook: Stanna inte om du är osäker

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp