Peter Springare tar poliskvinnor i försvar – skyller brister på polisutbildningen

Kvinnliga poliser i sig är inget problem enligt Peter Springare, däremot lämnar utbildningen mycket att önska.
Efter att tre kvinnliga poliser misslyckades med ett ingripande vid ett asylboende i Stockholm har många människor reagerat och givit uttryck för idén om att kvinnor inte har i kåren att göra. Polisen Peter Springare är dock av en annan uppfattning och menar att det är utbildningen som brister.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Polisen Peter Springare tar sina kvinnliga kollegor från det tragikomiska ingripandet i Fagersjö, Stockholm, i försvar. I en krönika på Nyheter Idag förklarar den nu rikskända polisutredaren varför man vare sig kan skylla på de enskilda poliserna eller angripa idén med kvinnliga poliser på grund av händelsen. Han menar också att det finns en polarisering mellan yngre och äldre poliser, vilken bidragit till den “häxjakt” som Springare menar att kollegor drivit mot de tre kvinnliga poliserna.

Angående de tre polisernas insats skriver Springare:

“De har inte agerat nonchalant eller slappt. De har gjort vad de kunnat och gjort sitt bästa, helt utefter de förutsättningar vi gett dem.”

Springare menar att det i grunden handlar om att polisutbildningen till del överflyttats till högskolor och blivit mer akademisk som ligger till grund för det vi såg i Fagersjö. Det handlar om att polisen inte längre förbereder de nya poliserna på den verklighet det kommer att möta:

“Det är helt orimliga krav som idag ställs på de unga kollegerna och som jag anser inte får den utbildning, mentorskap de förtjänar. Arbetsgivaren Polismyndigheten, sätter för stor tilltro till det mesta idag. Man sätter för stor tilltro till dagens utbildningskoncept, bara av den anledningen att man knutit den till olika universitet och högskolor. Detta är inget som per automatik innebär att utbildningskonceptet faktiskt ger dagens polisstudenter mer kunskap som poliser. Man sätter för stor tilltro till att akademisera utbildningen och prioritera sökande till polisen med någon form av akademisk utbildning.”

Enligt Springare är det som behövs en reform av polisutbildningen som sådan. Om så inte sker kommer det som skedde i Fagersjö att bli vardagsmat.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp