Feministisk stadsplanering i Husby ska skapa trygghet – det är ju män som är problemet

I Husby är det män som är problemet... Med feministisk stadsplanering kommer att problem att lösas.
I Husby sitter gubbarn på fiket dagarna i ända och stirrar ut kvinnor. Därför tar man nu till feministisk stadsplanering. För det är "män" som är problemet, inget annat.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I Husby utanför Stockholm har 86 procent av befolkningen utländsk bakgrund och väldigt många uppbär försörjningsstöd. Detta betyder i sin tur att det finns gott om tid över till att frekventera caféet i centrum. Där sitter männen och förutom att sörpla kaffe stirrar de också ut kvinnor som kommer gående till eller från tunnelbanan.

Kvinnorna i Husby vågar inte röra sig fritt på grund av detta och nu har Svenska Bostäder, som äger centrumet, bestämt sig för att använda feministisk stadsplanering för att komma åt problemet. Caféet där gubbarna sitter och glor kommer att flyttas till en plats där de inte har lika bra överblick!

Dock är inte alla överens om att det är ett mansproblem som ligger bakom det som sker. Ägarna till caféet menar att det handlar om “djupt rotade strukturer”, men eftersom att erkännandet av detta skulle motsäga den feministiska idéen om att alla män är kräk låtsas man som inget och tar istället till sig feministisk stadsplanering.

Förutom att flytta på caféet skall man också sätta upp mer gatubelysning…

Det skulle ju också kunna vara så att problemet snarare ligger i att glogubbarna ifråga inte är svenskar, för dylika problem med ansamlingar av svenska män som stirrar ut kvinnor och anmärker på deras klädsel finner vi inte i andra förorter. En och annan gubbsjuk herre kan man säkert dra fram både i Djursholm och Midsommarkransen, men något motsvarande Husby? Nej.

Och även om det nu vore så att svenska män skulle bete sig på samma sätt som farbröderna i Husby, så har de inte tid med det eftersom att de arbetar för att kunna betala skatt som sedan går till… bland annat Husby.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp