Misstänkt terrorattack i St. Petersburg – explosion i tunnelbanan

Bild inifrån tunnelbanan i St. Petersburg.
En explosion har inträffat i tunnelbanan i St. Petersburg och minst tio personer uppges vara döda.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Explosioner har skakat tunnelbanan i den ryska staden St. Petersburg och i skrivande stund skall minst 10 personer ha avlidit. Enligt uppgift har åtminstone en bomb med metallsplitter i detonerat. Rysslands president, Vladimir Putin, som befinner sig i staden har i en kommentar sagt att det än så länge är för tidigt att uttala sig om vad som skett, och att terrordåd inte är uteslutet.

Ryssland är allierad med Syriens ledare Bashar al-Assad och befinner sig i krig mot bland andra Daesh i landet. Precis som från Sverige har också “ryska” medborgare rest till IS “kalifat” för att anmäla sig om frivilliga.

Vi kommer att kommentera händelsen i Motgifts sändning ikväll, klockan 19.30. Så lyssnar du på programmet!

Håll dig uppdaterat genom Russia Today.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp