“Mångkulturell mötesplats” brandbombades i Växjö

Panncentralen i all sin prakt.
Den mångkulturella mötesplatsen i det invandrartäta området Dalby, Nässjö, utsattes under natten mot måndagen för ett brandattentat, det andra i ordningen.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under natten till måndagen ryckte räddningstjänsten ut till samlingslokalen Panncentralen, som ligger i det invandrartäta Dalbo i Växjö. Panncentralen huserar föreningen Dalbo – Panncentralen som drivs i samverkan med Växjöbostäder, Diakonicentrum, Svenska kyrkan, Hyresgästföreningen, Equmeniakyrkan, Växjö kommun och lokalt föreningsliv. Föreningen vill vara mångkulturell mötesplats för både enskilda, organisationer och lokalt föreningsliv.

Detta är andra gången som mötesplatsen utsätts för dylikt brott och hittills har polisen inga misstänkta. Föreningens ordförande är ledsen och nedslagen:

– Jag tycker det här är förfärligt, tragiskt. Det har inte framförts några negativa hot eller någonting alls till föreningen. Den här föreningen står för glädje och trivsel för alla de boende här i området.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp