Polisen attackerades i Gottsunda – inget nytt under solen

Genrebild.
När polisen försökte utreda brott i den invandrartäta stadsdelen Gottsunda i Uppsala, möttes de av stenkastning. Inget nytt under solen således.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till Gottsunda, Uppsala, där en bil stod i lågor. Medan polisen eftersökte misstänka gärningspersoner attackerades de med stenar. Ingen träffades, ingen greps och ingen är misstänkt.

Detta är inte första gången som blåljuspersonal förhindras arbeta i det invandrartäta området (som i folkmun kallas för en no-go-zon) och ett vanligt modus operandi är att först sätta eld på en bil för att locka dit räddningstjänsten och sedan överfalla dem med stenar.

Tidigare var detta ett fenomen som tog fart under de varmare sommarmånaderna, men på senare år har dylika situationer uppstått oavsett väder och årstid. Kanske är det som så att vi, precis som vad gäller terrorism, helt enkelt måste vänja oss vid detta. Politikerkastet verkar åtminstone anse det.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp