Nu bekräftat: Jättelätt att ta sig förbi Sveriges gränskontroller

I Uppdrag Granskning, som sänds i SVT ikväll, avslöjas hur gränskontrollerna mellan Danmark och Sverige inte utgör något hinder för att ta sig in i Sverige utan pass eller ID.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Det är journalisten Lena Sundström som visar på fyra exempel hur hon kunde ta sig in i Sverige utan att behöva visa legitimation; via flyg till Stockholm, med privat båt över Öresund, genom att kliva av innan gränskontrollerna och promenera förbi eller genom att bara gömma sig under en filt i en bil.

Medan invandringsförespråkande debattörer har talat om “Fästning Sverige” och “stängda gränser” visar sig alltså verkligheten vara en helt annan. Sverige står fortfarande utan ett egentligt gränsskydd, och invasionen av vårt land tillåts fortsätta.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp