Brexit har startat – Storbritannien har utlöst artikel 50

Storbritannien sätter kurs bort från EU. Vi önskar dem en god resa och all lycka!
Så var alla dokument inlämnade och Storbritannien har tagit det avgörande steget för att lämna EU.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Idag är det en historisk dag då Storbritannien officiellt har utlöst artikel 50 i Lissabonfördraget och påbörjat resan bort från EU. Europeiska rådets ordförande, Donald Tusk, bekräftar på Twitter att han tagit emot de nödvändiga dokumenten, underskrivna av Theresa May. Hon kommenterade det hela inför det brittiska parlamentet:

– Det här är ett historiskt ögonblick som saknar återvändo. Storbritannien lämnar den Europeiska unionen – och vi kommer fatta våra egna beslut och stifta våra egna lagar. Vi kommer att ta kontroll över det som betyder mest för oss. Och vi kommer att ta den här chansen att bygga en starkare och rättvisare Storbritannien som våra barn och barnbarn kan vara stolta över att kalla sitt hem.

Det kommer att ta uppemot två år innan utträdet är färdigt och under den tiden skall avtal, överenskommelser och mer därtill omförhandlas.

Det är bara att gratulera!

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp