Anrik vänstertidning tvingas lägga ner – ekonomin räcker inte till

Den kulturradikala tidsskriften Magasinet Arena går i graven. Skål för det!
Magasinet Arena tvingas nu säga hej då efter 24 år. Ett av vänsterns flaggskepp går i graven.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vänstern tvingas fortsätta se hur deras media krymper och denna gång är det Magasinet Arena som tackar för sig. Tidningen som funnits i 24 år och utges av Arenagruppen (vilka definierar sig som kulturradikala) har inte längre ekonomi att ge ut magasinet. Håkan Bengtsson, vd för Arenagruppen, förklarar:

“Arena har hållit kvaliteten och stilen under alla år. Men världen förändras. Och som så många andra i medievärlden har vi tvingats bita i det sura äpplet. Alla tryckta medier kommer inte att överleva. Beslutet är i den meningen inte unikt. Utan i linje med en större medial trend.”

Att det just är vänster- och gammelmedia som problemen kretsar kring dansar Bengtsson runt. Förvisso har Arenagruppen en större skattkista att ösa ur än Motgift bara kan drömma om. Icke förty går vi framåt och bygger på vår verksamhet, medan de måste skära bort.

Det är ett tecken i tiden som är gott.

Källor

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp