USA:s justitieminister drar in bidrag till städer som skyddar illegala invandrare

USA:s justitieminister Jeff Sessions kommer inte betala ut federala bidrag till städer som skyddar kriminella invandrare.
USA:s justitieminister Jeff Sessions säger nu att städer och delstater som fortsätter att skydda illegala invandrare inte kommer att få federala bidrag i fortsättningen.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under detta år skall det amerikanska justitiedepartementet fördela 4,1 miljarder dollar i bidrag till städer och stater för polis och rättsväsende. Dock kommer städer som utropat sig till “fristäder” (städer där man skyddar illegala invandrare och inte utvisar dömda sådana) inte få ta del av pengarna.

Därmed uppfyller Donald Trump ytterligare ett vallöfte och ytterligare strider kommer att komma till stånd; fristäderna menar att presidenten inte har den befogenheten.

Bland städer som är “fristäder” återfinns bland andra New York, San Fransisco, Los Angeles och Boston. I delstaten Maryland utropades också hela delstaten till en “fristad” av den av demokraterna kontrollerade delstatsförsamlingen.

Jeff Sessions hoppas däremot att städerna skall ta förnuftet till fånga och sade under en pressträff under måndagen:

– Jag uppmanar kraftigt vårt lands delstater, stöder och kommuner att noga överväga den skada de åsamkar sina invånare och att ompröva sin politik.

Intressant att notera är att demokratiska domare och politiker på stads- och delstatsnivå nu åberopar idén om att den federala regeringen inte skall lägga sig i lokala frågor. Sådan retorik hörde vi inte när Obama under sitt presidentskap tvingade delstater att acceptera både homoäktenskap och hbtq-toaletter.

 

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp