SD Göteborg väljer in muslim i styrelsen

SD Göteborg
Sverigedemokraterna i Göteborg har valt in en muslim i styrelsen. Det rör sig om en svensk man som konverterat till islam.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I helgen höll Sverigedemokraterna i Göteborg årsmöte. I samband med detta valdes en ny styrelse som leds av Jörgen Fogelklou. I styrelsen finns också 46-årige Peter Wennerholm.

Peter Wennerholm gifte sig med en muslimsk kvinna 2010. Inför giftermålet konverterade han till islam. Enligt uppgift till Motgift ser han inte detta som annat än “en teknikalitet”. På sin sida på Facebook uttrycker han viss kritik mot islamism men har alltså själv valt att bli muslim.

Förklaringen ska vara att hon som muslim inte får utträda ur religionen och inte gifta sig med en icke-muslim varför han i kärlekens namn konverterade. Det ska inte ha varit problematiskt för honom då ingen av dem, enligt Wennerholm, är troende. Att man inte skulle få lämna islam är dock inte sant. I Sverige har vi religionsfrihet och därmed är det fritt fram att lämna eller byta religion.

Årsmötet lockade, enligt partiet, över 150 medlemmar. Kritik ska ha framförts mot Peter Wennerholms religionsval men mötet röstade ändå in honom i styrelsen.

I övrigt beskrivs Wennerholm som en aktiv Sverigedemokrat som gör mycket för partiet. Kanske är det inte så konstigt. Sverigedemokraterna är idag ett parti med etniska främlingar och nu en muslim i ledande ställning. Något motsatsförhållande mellan att välja islam och Sverigedemokraterna kanske bara är något som många utanför partiet ser?

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp