Kortfattat

SD Göteborg väljer in muslim i styrelsen

SD Göteborg
Sverigedemokraterna i Göteborg har valt in en muslim i styrelsen. Det rör sig om en svensk man som konverterat till islam.

I helgen höll Sverigedemokraterna i Göteborg årsmöte. I samband med detta valdes en ny styrelse som leds av Jörgen Fogelklou. I styrelsen finns också 46-årige Peter Wennerholm.

Peter Wennerholm gifte sig med en muslimsk kvinna 2010. Inför giftermålet konverterade han till islam. Enligt uppgift till Motgift ser han inte detta som annat än “en teknikalitet”. På sin sida på Facebook uttrycker han viss kritik mot islamism men har alltså själv valt att bli muslim.

Förklaringen ska vara att hon som muslim inte får utträda ur religionen och inte gifta sig med en icke-muslim varför han i kärlekens namn konverterade. Det ska inte ha varit problematiskt för honom då ingen av dem, enligt Wennerholm, är troende. Att man inte skulle få lämna islam är dock inte sant. I Sverige har vi religionsfrihet och därmed är det fritt fram att lämna eller byta religion.

Årsmötet lockade, enligt partiet, över 150 medlemmar. Kritik ska ha framförts mot Peter Wennerholms religionsval men mötet röstade ändå in honom i styrelsen.

I övrigt beskrivs Wennerholm som en aktiv Sverigedemokrat som gör mycket för partiet. Kanske är det inte så konstigt. Sverigedemokraterna är idag ett parti med etniska främlingar och nu en muslim i ledande ställning. Något motsatsförhållande mellan att välja islam och Sverigedemokraterna kanske bara är något som många utanför partiet ser?

Annonser

7 kommentarer

Klicka här för att skriva en kommentar

Kommentera

    • men bättre att rösta sd tills dom vinner, sen kan man rösta annat, tex NMR. sd har en chans o kommer inte göra något värre iaf!

  • Det är faktiskt sant att muslimska kvinnor inte får gifta sig med icke-muslimska män, för då blir ju barnen icke-muslimer. Men en muslimsk man får gifta sig med en icke-muslimsk kvinna. Barnen är ju mannens. Islam handlar om att avla fram så många jihadister så snabbt som möjligt. Då kan man inte tillåta att muslimska kvinnor skaffar barn som inte blir muslimer. Det är dödsstraff på detta. Likaså om hon konverterar. Det är dödsstraff på det också, så vad ska han göra om han verkligen älskar henne och inte vill riskera hennes liv på något vis? Mannen har gift sig med sin fru för att hon inte ska gå samma öde till mötes som Fadime och Pela. Än sen om vi har religionsfrihet i vårt land. Muslimer lever inte efter svenska lagar och regler. De lever efter islam. Och en muslimsk kvinna som gifter sig med en icke-muslim blir dödad av sina egna släktingar, för att tvätta bort skammen. Likaså görs om en muslimsk kvinna blir våldtagen. Hela släkten har då blivit utskämda och man dödar den som utsatt dem alla för skammen, för att på så vis bli ren igen. Jag finner det otroligt hedervärt av denne man, att han älskar sin kvinna så mycket att han inte vill att hon ska dödas av sin egen släkt.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Skaffa tröjan!

Besök Det fria Sverige för fler sjyssta kläder och accessoarer

Senaste filmklipp

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!