Grekland vägrar ta emot “flyktingar” från andra EU länder

Grekland säger nej... och Ungern. De kan inte tvingas lida för att Sverige och Tyskland bjuder in lycksökare.
EU-kommissionen vill att Grekland skall hoppa på Dublinförordningen igen och börja ta emot "flyktingar" från andra länder i EU. Men det säger man blankt nej till.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Enligt Dublinförordningen skall en asylsökande prövas i det land den sökande först reste in i, vilket betyder att många EU-länder enligt detta kan skicka tillbaka asylsökande till Grekland.

Men landet vägrar och säger att de i dagsläget redan huserar 60 000 “flyktingar” och att de inte har någon möjlighet att fylla på detta antal ytterligare. Därtill skall man ha i åtanke att även om flyktingrutten över Egeiska havet delvis har sinat, så har den inte upphört.

Inte heller Ungern har för avsikt att följa Dublinförordningen, vilket betyder att Sverige blir sittande med 5 000 flyktingärenden där personen i fråga har Ungern som första land att ha rest in i.

Ungerska regeringen låter hälsa följande via sin hemsida:

“För Ungerns regering så är det ungerska folket det viktigaste, deras säkerhet, och inte de illegala invandrare som tagit sig in i landet från ett säkert land.”

Det är nämligen omöjligt att som “flykting” ha Ungern som första säkra land, om det till äventyrs nu inte var så att asylanten i fråga tog flyget till Budapest.

Redaktionen vill här klargöra att vi på intet sätt anser någon skugga falla på vare sig Grekland eller Ungern utan gläds snarare åt att de sätter ner foten. Deras situation beror på att länder som Sverige och Tyskland genom uttalanden bjudit in lycksökare, vilka tagit sig via Grekland eller Ungern på sin väg norrut.

Vare sig det grekiska eller ungerska folket skall tvingas lida för andras dumhet.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp