Gammelmedia skyddar efterlyst sexbrottsling

Bilderna gammelmedia vägrar visa. Vet du vem det är, kontakta polisen omgående.
Under de senaste månaderna har en man förgripit sig sexuellt på flera flickor i Stockholmsområdet. Aftonbladet och Expressen vägrar hjälpa polisen att få fast honom.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Minst sex flickor har blivit utsatta för sexuella ofredanden i kommunaltrafiken i Stockholm av samme man. Polisen har på sin hemsida gått ut med bilder från övervakningskameror för att få hjälp att få tag på honom.

Både Aftonbladet och Expressen vägrar dock att hjälpa till med att få fast honom varför de noggrant pixlar de efterlyste mannens ansikte vid publicering.

“Vårt jobb är att hålla ett öga på hur polisen arbetar. Inte att samarbeta med dem.”

Orden är Aftonbladets chefredaktör, Sofia Olsson Olsén, till den danska tidningen Ekstrabladet. Inte heller Expressen, som annars är snara med att hänga ut personer (med “fel” åsikter) vill vara behjälplig att få fast den efterlyste mannen.

Aftonbladet och Expressen väljer alltså att skydda en efterlyst sexbrottsling trots att polisen ber om hjälp. Detta är allvarligt av flera skäl och ett tungt vägande är att risken för att mannen skall gå från ofredande till grövre sexbrott är stor. Man kan misstänka att ett problem för tidningarna är att mannen uppenbarligen inte är svensk, vilket då går stick i stäv med den agenda som pressen har.

För som sagt, om det handlar om någon som skriver kritiskt om mångkultur och massinvandring på nätet eller har mage att ringa och ställa frågor till journalister, där är man snabb med att hänga ut vederbörande. Det är skillnad på folk och folk, kort sagt.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp