19 “ensamkommande” placeras på seniorboende i Täby

Snart flyttar 19 "ensamkommande flyktingbarn" in bland gamlingarna på Lyktans seniorboende i Täby.
De äldre som bor på Lyktans och Kullgränds seniorboenden i Täby har i dagarna fått lappar om att 19 pojkar redan i slutet av april ska flytta dit.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

De “ensamkommande flyktingbarnen” bor idag på ett boende i Gribbylund men då detta skall rivas måste kommunen ordna med nytt boende. Det gör man genom att inhysa “flyktingbarnen” på ett seniorboende i kommunen.

Även om kommunen tycker detta är en bra idé finns det andra som inte är lika entusiastiska: de boende och deras anhöriga exempelvis:

– Det är klart som fasen att de kommer låta, det gör ju ungdomar. Det kommer bli att de hänger ihop i klungor för det gör också ungdomar. De äldre kommer då bli otrygga och inte våga gå ut och gå till varandra.

Så uttrycker sig en anhörig men kommunen är inte förstående. Socialchefen Claes Lagergren menar att det hela kommer bli bra:

– Den delen av huset som pojkarna ska flytta till har egen ingång och kommer inte att störa. Det är lugna killar som går i skola och pluggar och lägger sig tidigt. Jag tror att det kommer att bli bra.

Skönt för Lagergren att han inte behöver bo där.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp