Vänstern bakåt och AfD framåt i tyskt val

Efter helgens val i Saarland, Tyskland, står det klart att vänstern tappar. Alternativ för Tyskland går däremot framåt.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under söndagen hölls val till Lantdagen i förbundslandet Saarland, Tyskland. När rösterna var räknade stod det klart att CDU fortsätter att dominera med 40,7 procent. Både socialdemokraterna och vänstern tappar väljare. För SDP betydde det minskade stödet ingen förlust av platser i lantdagen, men vänstern tappade två.

Alternativ för Tyskland (AfD) fick 6,2 procents stöd och därmed tre platser medan de gröna förlorade sina två mandat. Också det nationella partiet NPD tappade och gick från 0,7 procent stöd till 0,5 procent.

Etiketter

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp