FI:s nya partiledare är svart och då blev det viktigt med hudfärg

Efter FI:s kongress står det klart att deras nya (och andra) partiledare blir en svart kvinna. Och då blev härkomst åter igen väldigt viktigt.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under helgen har Feministiskt initiativ haft kongress och bland allt som hände valdes ytterligare en partiledare som skall leda partiet framledes. Det är Victoria Kawesa, adjunkt vid Södertörns högskola och flyktinginvandrare från Uganda som valts till Gudrun Schymans parhäst.

Att hon är svart är något som fått stor betydelse och gammelmedia är noggranna med att påpeka att hon till råga på allt är Sveriges första partiledare av den kulören. Som vanligt är det alltså så att om hudfärgen och härkomsten kan kopplas till något “positivt” (som att bli partiledare för ett knäppt parti) så är den väldigt viktig, men om det är mer negativa saker som gruppvåldtäkter så är både kulör och härkomst ointressant.

När det gäller Victoria Kawesa trumfar också hennes färg hennes dumhet. Detta var tydligt när SVT frågade henne om att partiet inte vill att utländska kriminella skall utvisas och hennes svar var att vi inte utvisar svenska brottslingar. Det finns ju ett antal följdfrågor att ställa i sammanhanget, men reportern valde att tacka för sig.

Detta kommer vi nog också få se mer av framledes. Kawesa kommer att komma undan med allsköns dårskap som partiet gör henne till taltratt för, eftersom ingen vettig journalist inom gammelmedia vill riskera att detronisera denna nubiska drottning som nu äntrat FI-tronen.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp