Terrordåd i Sverige – inte långt borta när 150 IS-terrorister rör sig fritt

IS-terroristen Taha Shade reste från Sverige och dog för kalifatet i Levanten. Till skillnad från 150 av sina kamrater återvände han inte.
150 IS-terrorister med svenska medborgarskap har återvänt från slagfälten och tortyrkamrarna i Mellanöstern. Dessa vandrar fritt i vårt samhälle, redo att slå till.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Socialarbetaren Bettan Byvald som arbetar med att betala ut skattepengar till utlänningar i Angered berättar vad hon ibland ser på nätet:

– Vi kan se i media ibland bilder på våra kommun­innevånare att de står på bild med kalasjnikov och IS-flagga.

Förutom Säpo, som säger sig ha koll på de 150 IS-terrorister som återvänt till Sverige efter att ha krigat för IS i Mellanöstern, är det dåligt ställt med information till svenska myndigheter om dessa personer. Säpo delar nämligen inte med som av den information de säger sig ha.

Därav den situation som Bettan upplevt… med en bidragstagare som helt plötsligt dyker upp på film med automatvapen och IS-flagga. “Jaha, min herre har varit i Mellanöstern och vänt… här kommer bidraget”, kanske monologen går.

Enligt säkerhetstjänster i Europa såväl som i Syrien och Irak vet vi att återvändarna från IS uppmanas att begå terrordåd i sina hemländer. Dessa hemvändare utgör verkliga hot och Sverige har vid två tillfällen exporterat terrorister till Europa. Så här säger terroristexperten Magnus Ranstorp:

– Sverige är ganska unikt för vi är ett av länderna som exporterat huvudmän i stora terrordåd i Europa. Det finns inga danskar, norrmän eller tyskar i de värsta terrordåden vi har sett i Europa de senaste åren med kopplingar till IS.

Att man ännu inte slagit till i Sverige kan gott och väl vara av taktiska skäl. Sverige är litet av ett “tryggt rum” för IS-terrorister; en plats där de kan varva ned, se om sina eventuella skador (såväl fysiska som psykiska) och med det svenska passet på fickan resa fritt och utan misstanke.

Varför kacka i eget bo, så att säga.

Etiketter

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp