Peter Springare ger sig inte – tänker skriva hos Nyheter Idag

Polisen Peter Springare fortsätter att reta upp etablissemanget.
Den kontroversielle polisen Peter Springare ger sig inte utan hävdar sin rätt att krönikera hos Nyheter Idag.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Knappt har polisen Peter Springare hunnit skriva en enda bokstav på Nyheter Idag där han sagt ja till att krönikera, innan gammelmedia var på polisen och avkrävde löfte om att detta minsann inte kunde gå för sig. Det var katten på råttan och så vidare.

Polisen kunde till sist uttala sig om att det hela var problematiskt och det var inte säkert att Springare skulle få tillåtelse av arbetsgivare att skriva… på nämnda tidning. Att poliser krönikerar i gammelmedia är dock inget problem. Så här sa Mats Nylén, polisens kommunikationschef i Bergslagen:

– Vi tittar på det. Som polisanställd är huvuduppdraget att jobba som polis. Om han vill jobba med andra saker så ska det anmälas som bisyssla och sen får vi som arbetsgivare fatta beslut om det är lämpligt eller inte. Det finns två delar i det: Ett är om det är lagligt, och två är om det är förenligt med hans skyldigheter som polis. Jag vet inte om det kommer godkännas.

Peter Springare själv verkar ta det hela med ro och han verkar långt ifrån redo att kasta in handduken.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp