Många länder vägrar ta tillbaka egna medborgare som är illegala invandrare – speciellt om de gjort sig skyldiga till brott

Illegala invandrare omhändertas, men släpps sedan på fri fot eftersom deras hemländer vägrar ta emot dem.
Vad hjälper det att spåra upp och omhändertaga illegala invandrare om deras hemländer sedan vägrar ta tillbaka dem?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Länder som Vietnam, Kuba och Kina är några av alla de länder som vägrar ta emot sina egna medborgare vilka uppehållit illegalt sig i USA, speciellt när det gäller personer som gripits och dömts för brott.

Samtidigt som detta sker fortsätter USA att utfärda visum för medborgare från dessa länder, vilka efter att visumet gått ut kan stanna kvar i landet och i praktiken inte riskeras att utvisas, inte ens om de blir gripna.

Högsta domstolen i USA har nämligen beslutat att illegala invandrare som grips och inte kan utlämnas, inte får sitta inspärrade längre än en viss tid. Detta innebär att om hemlandet vägrar ta emot dem så kommer de att släppas ut, som fortsatt illegala invandrare men trots allt fria i samhället.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp