Kortfattat

Hundratals “nyanlända” ska bli kriminalvårdare

Nya plitar på anstalten i Mariefred. En bra idé?
För att ordna sysselsättning åt ett par hundra "nyanlända" har regeringen nu kommit på den, anser de, geniala idén att låta dem pröva på att bli plitar på svenska fängelser.

Flera hundra praktikplatser inom den svenska kriminalvården skall tas fram på uppdrag av regeringen. Redan nu har ett 70-tal platser fyllts och detta applåderas bland annat av Mariefredsanstaltens chef, Moahmed Gulied:

–Praktikanterna berikar vår verksamhet. Vi behöver rekrytera och det här är en bra väg in i yrket.

På vilket sätt denna berikning sker framgår dock inte.

Också statsrådet Morgan Johansson är nöjd. När han besöker anstalten i Mariefred låter han meddela praktikanterna att han tror på dem:

– Jag är övertygad om att det kommer att gå bra för er alla. Ni behövs.

Motgifts Dan Eriksson är dock skeptiskt och frågar sig hur människor utan någon som helst lojalitet till Sverige kommer att fungera i den miljö de hamnar, men någon egentlig riskanalays verkar inte ha gjorts. Projektledaren, Helena Lönnkvist, säger själv:

– Praktikanterna blir förebilder, både i vår egen verksamhet och för släktingar och vänner utanför Kriminalvården.

 

Annonser

1 kommentar

Klicka här för att skriva en kommentar

Kommentera

  • Detta är sannolikt ett av många sätt som de ska försöka dölja arbetslösheten inför valet, men på ett sätt är det bättre än att ge praktikplatser till företag, för det missbrukas och skapar istället lönedumpning och dränering av statskassan samtidigt. Det allra bästa vore givetvis att gå ur EU och införa 30 timmars arbetsvecka så att vi delar på riktiga jobb istället för att vi bjuder under varann i löner.

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!