Kortfattat

Skottlossning och knivskärningar i franskt flyktingläger, men borgmästaren vill ha kvar det trots allt

Frankrikes inrikesminister vill stänga flyktinglägret i Dunkirk efter upplopp och skjutningar. Borgmästaren vill ha kvar det.

I ett flyktingläger i närheten av den franska staden Dunkirk har det gått vilt till. Flera personer sköts häromdagen, ytterligare några knivhöggs och det har varit sammandrabbningar med polisen.

Lägret, som byggts av organisationen Läkare utan gränser (vilka såväl gömmer “flyktingar” och är delaktiga i människosmuggling) och delvis finansieras av den judiska finansmannen George Soros, bebos av närmare 1 500 människor som använder det som språngbräde på vägen mot Storbritannien.

Lägret i Dunkirk har ersatt lägret i Calais som myndigheterna till sist var tvungna att stänga och nu menar Frankrikes inrikesminister att man också måste stänga detta. Dunkirks borgmästare däremot, på vars order lägret byggdes, anser dock att det skall vara kvar.

Annonser

Skriv kommentar

Klicka här för att skriva en kommentar

Kommentera

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!