Senaste nytt från Bryssel… och ett öppet brev från Stefan Jacobsson (APF)

Stafan Jacobsson (APF) lämnar här en uppdatering från arbetet med APF och vad som är senast nytt från Bryssel.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Efter en vecka i Bryssel så är jag på väg hem igen till Sverige. Större delen av min vakna tid här har tillbringats på Alliance for Peace and Freedoms kontor, bara ett stenkast från EU-parlamentet, där jag arbetat med 2016 års redovisning.

Under gårdagen så kryllade det av poliser utanför. De stationerade ett fordon utrustat med vattenkanon och de satte upp barrikader. Såväl ridande poliser som patrullerande fanns här. Anledningen? Någon toppdelegat som skulle besöka EU-parlamentet? En ny terroristattack? Nej – det var vänstern som skulle arrangera en demonstration som skulle avslutas i närheten och man misstänkte att de skulle försöka slå till mot vårt kontor – igen…

Sedan vi öppnade ”The Georgios and Manos Centre” (högkvarteret kallar vi så efter våra mördade grekiska kamrater som ännu inte fått rättvisa), för ett drygt år sedan så har det sett ut såhär vid flera tillfällen tidigare. Vänstern, massmedia och EU-etablissemanget har gjort gemensam sak, och var och en har på sitt egna vis försökt stänga ner vårt kontor – och samtliga har misslyckats. De har försökt pressa husägaren, de har dragit in vårt ekonomiska stöd, de har vandaliserat och förstört, de har skrivit hatartiklar och hetsat.

Men vi fortsätter att hålla öppet. Vårt kontor har blivit en symbol för nationalismen här i den annars så förpestade EU-staden. Det har blivit en mötesplats för nationalister i hela Europa som av olika orsaker besöker och arbetar i staden. Det har blivit en nagel i ögat på etablissemanget – där vi i det prestigefyllda området, bara ett par hundra meter från EU-parlamentet kan husera fritt.

Så här ser det med jämna mellanrum ut vid APF:s kontor i Bryssel. En spännande arbetsplats som sticker i ögonen på många.

Förra året åkte jag till Bryssel och arbetade väldigt frekvent. Jag kunde arbeta med APF professionellt. Nu är jag och mina medarbetare tillbaka till volontärsarbete – mina besök i Bryssel blir mindre frekventa. Det gör mig inget, under de närmare 18 år som jag har varit aktivt engagerad inom vår opposition så har majoriteten av dem varit oavlönat – och när det krävs så gör jag det självklart igen.

När EU-politikerna, olovligen förvägrade oss våra pengar, trots att vi blivit godkända enligt konstens alla regler, så hoppades de givetvis på att det skulle slå undan benen för oss helt. I deras värld så är det inte tänkbart att göra något ideellt, av en drivkraft som är starkare än sig själv. De hoppades på att vår verksamhet skulle avstanna, dö ut, att vi skulle få stänga ner vårt kontor – det som har gjort ett så starkt avtryck här i staden. De hade fel!

Under tre månader har vi nu fortsatt vår verksamhet, det har arrangerats en konferens, och det viktiga nätverkandet och utbytet av idéer och praktisk hjälp har fortsatt. Under denna tid har vårt kontor fortsatt att fylla en viktig roll. Det finns flera orsaker till varför det är av yttersta vikt att vi kan fortsätta att hålla kontoret öppet. Såväl, det symboliska värdet som det praktiska. Vi måste visa att vi står fortsatt starka och vi behöver inte deras pengar för att bedriva vår verksamhet – utan att vi drivs av vår passion för att skapa en bättre framtid för våra barn och för kommande generationer.

Tillsammans kan vi göra en skillnad. Om enbart 100 patrioter skulle sätta in ett kontinuerligt bidrag en gång i månaden på 150 kr (15 euro) så skulle vi säkerställa att kontoret kan fortsättas att drivas hela året.

Det ska också påtalas att det finns goda förutsättningar för att vi vinner rättsliga procedur som vi har inlett mot parlamentet, för deras olovliga sätt att förhindra oss från att ta del av det ekonomiska stöd som vi enligt lag har rätt till. Men en sådan här procedur tar tid och med ert stöd kan vi hålla ut och arbeta vidare under den perioden.

På Alliance for Peace and Freedoms vägnar söker jag nu därför ert stöd och hjälp. Tillsammans kan vi göra en skillnad – tillsammans kan vi låta The Georgios and Manos Centre fortsätta att lysa likt en frihets- och motståndsfackla i det ockuperade Europa.

Om skribenten

Insändare

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp