Storbråk och knivskärningar på mångkulturell “folklig” festival i Stockholm

Mångkulturell folkfest i Stockholm. Det gick åt skogen!
Folkfest (inte svensk sådan dock) i Stockholm och det blev som det brukar. Knivskärningar, sexuella trakasserier och så vidare.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Igår anordnades den, enligt SVT, folkliga festivalen Chaharshanbeh Soori i Kungsträdgården i Stockholm. Chaharshanbeh Soori är en eldfest där man firar in det persiska nyåret.

Enligt arrangörerna drog festen tiotusentals besökare.

Och som vanligt när det mångkulturella Sverige skall festa loss smolkas bägaren. Enligt Norrmalmspolisen urartade det rejält:

– Det urartade. Det var flera gäng med framförallt yngre personer, ja ensamkommande som vi kallar dem, som bråkade med varandra.

En 18-årig man blev knivhuggen i ryggen och sidan och vårdas på sjukhus; ytterligare en ung man fick en kniv i axeln. Ett trettiotal personer avvisades och anmälningar om såväl misshandel som sexuellt ofredande är upprättade.

Men det tog inte slut där. När besökare skulle hem, bland annat 200 på tåget mot Uppsala utbröt det nya oroligheter. Polisen igen:

– Vi fick också rapporter från poliser i trångmål och skickade förstärkning. Vi hade till och med poliser som eskorterade ett gäng tillbaka till Uppsala. Det var bråk på pendeltåget och vi fick överlämna dem till Uppsalapolisen.

En helt vanlig mångkulturell festival i Sverige 2017 således.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp