IS-terrorister skall slussas in i svenska samhället anser demokratiministern

Om man inte kan utreda brott skall hemvändande IS-terrorister slussas in i samhället.
Efter att SVT:s Agenda rapporterade om IS-terroristen som hoppat av och demokratiministerns syn på "hemvändande" IS-frivilliga inser de flesta att Sverige är ett paradis för terrorister på flykt.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Ungefär 300 personer har rest från Sverige för att strida för terrorsekten IS och uppemot 150 av dem har återvänt efter att IS slagits tillbaka. Enligt Säpo är dessa ett hot mot Sverige men demokratiministern Alice Bah Kuhnke anser att de bör få hjälp att slussas in i Sverige.

Enligt statsrådet Bah Kuhnke är det självklart att den “hemvändare” som man inte kan utreda för brott måste slussas in i samhället igen. Men ingen, inte heller demokratiministern, verkar veta hur många det rör sig om, som man ens har inlett dylika försök med. I Agenda svarade hon såhär:

– Det handlar om ett 10-, 20-, 30-tal personer som vi vet på olika sätt varit i kontakt med sina kommuner och tagit del av individuella handlingsprogram från socialtjänsten.

Inte heller om man lyckats avradikalisera någon vet man och det kommer man inte få veta på många år, säger Alice Bah Kuhnke:

– Vi kan ju inte säga att vi har lyckats, eftersom det gått så kort tid. Det är först om 10-15 år vi kan säga att de faktiskt lyckats lämna de här miljöerna.

En som reagerat mot detta och mot att man i Agenda ägnade mycket tid åt IS-avhopparen “Malik” är journalisten Magda Gad, som rapporterar på plats från kriget mot IS. Hon skriver på sin Facebook:

“Barn sitter ENSAMMA där granater exploderar vid fronterna och de gör vad de kan för att överleva oftast utan att gnälla men denna person som gjort ett medvetet val att åka TILL IS efter att ha sett deras avrättningsfilmer ska sitta i svensk tv och gnälla!”

Enligt Gad borde IS-hemvändarna sitta i fängelse.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp