Mamman till den våldtäktsdömde somalierna: “Min son mår också dåligt”

Expressen/Kvällsposten har intervjuat mamman till den somaliska unga man som var med och gruppvåldtog en 14-årig flicka på en fritidsgård i Lund. Det är klart att också gärningsmannens sida av saken måste redovisas.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Mamman är upprörd över att hennes son “demoniserats” och det är uppenbart att hon inte tror att sonen gjort sig skyldig till våldtäkt. Däremot har han förbrutit sig mot islams regler och det har hon påpekat:

– Vi pratade med honom och sa att det är fel överhuvudtaget. Inte bara i Sverige men överallt. Vår religion tillåter inte att man alls är i kontakt med någon man inte är gift med. Det felet har skett och där måste han tänka om.

Intervjun genomförs med tolk, för trots att familjen bott i Sverige i nio år kan de inte göra sig förstådda på svenska. Förutom att hon tycker sonen behandlats orättvist menar hon också att man dragit för stora växlar på det som hänt:

– Här, om ett barn gör ett litet fel så involveras myndigheter direkt. Det är en helt annan barnuppfostran. För oss är det de vuxna som tar ansvar. Här kallas myndigheter in för minsta grej. Barn får inte vara barn.

Reportern får påminna henne om att det är en våldtäkt som begåtts.

Mamman konstaterar också att hennes son nu är stämplad och att han inte kommer kunna gå kvar i skolan. Hon var nöjd med att han först fick det, men nu när det ändrats är hon besviken.

– Han kommer inte kunna gå i skolan i Lund överhuvudtaget. Är det verkligen nödvändigt? Har det här aldrig hänt någonsin…? Även om det hade varit våldtäkt, visst det är hemskt och borde inte hända, men reaktionen är helt otrolig.

 

Etiketter

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp