Ingen ny polisstation i Rinkeby: “För farligt att bygga”

Inget byggföretag vill bygga den nya polisstationen i Rinkeby på grund av farorna det medför.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Den ickesvenska förorten Rinkeby plågas av kriminalitet, upplopp och skottlossningar. Polisstationen har varit stängd i snart tre år, något man tänkte lösa genom att bygga ett nytt polishus för 240 poliser, som var beräknat att öppnas nu till sommaren.

Nu visar det sig att byggandet av polisstationen drar ut på tiden då inte ett enda byggföretag vill ta på sig uppdraget. Enligt källor till Sveriges Television beror detta på att det anses alldeles för farligt att bygga i området.

“Det är alldeles för farligt att bygga en polisstation i området. Det måste vaktas dygnet runt. Det handlar både om risk för stölder men också hot mot personalen som ska jobba på bygget.”

Rinkeby ser allt mer ut att vara en förlorad stadsdel där polisen gett upp. Journalister kan inte besöka förorten utan risk för att misshandlas, drogförsäljning sker helt öppet och ingen vågar bygga ett nytt polishus.

För den som vill se Sveriges mångkulturella framtid kan det vara läge att titta på Rinkeby.

Etiketter

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp