FILM: Judisk komiker censurerad av SVT – fick inte skämta om vänstern

Dilan Apak och Aron Flam.
"Jag fick kämpa mot SVT i varje program för att ha med skämt som slog mot vänstern", berättar Aron Flam under en paneldiskussion.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Här om sistens var den judiska komikern Aron Flam med och pratade om svensk satir inför valet 2018 hos Publicistklubben. Han passade då på att framföra kritik mot SVT som han menar hade censurerat honom tidigare.

– “Folkets främsta företrädare” var ett webbsatirprogram jag försökte göra på SVT. Jag säger försökte därför att PS är oförmögna att göra politisk satir. De censurerar nämligen friskt när skämten slår mot vänstern, miljöpartiet eller public service själva.

– Jag fick kämpa mot SVT i varje program för att ha med skämt som slog mot vänstern. Samtidigt gick alla skämt som riktade sig mot högern och liberaler igenom utan några problem. Det finns videobevis på det här, alltså att public service mer eller mindre brutit mot sändningstillståndet.

Flam passade också på att kalla “satirprogrammet” Tankesmedjan för “politisk propaganda”. Något Dilan Apak, som ansvarat för just Tankesmedjan, inte var främmande för:

– Jag förstår kritiken av Tankesmedjan. Att vi varit ensidiga och för mycket vänster. Men det är en rekryteringsfråga.

Etiketter

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp