Belgiskt par ber polisen att skydda zigenare som ockuperar deras hem

Först blev de upprörda över att deras hus ockuperats av zigenare. Sedan blev de upprörda över att anda blev upprörda å deras vägnar. Nu ber de polisen skydd ockupanterna.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Sarah Braeye och hennes partner köpte ett hus i den belgiska staden Gent. Sedan åkte de till Thailand för att arbete. Efter en tid hörde grannarna av sig till paret och berättade att en familj zigenare (med hund) brutit sig in och ockuperat huset.

Paret skrev ett brev till stadens borgmästare, som i sin tur konstaterar att myndigheterna inte kan göra något åt saken eftersom att det som skett inte är ett brott, även om förslag har lagts för att komma åt detta. Som lagen är skriven nu kan bara myndigheterna avvisa ockupanterna om alla andra försök att komma överens är fruktlösa.

Sarah Braeye skrev då ett inlägg på Facebook för att berätta om det som sker. Många kommentarer till inlägget handlade om att man ville ha adressen till huset och var beredda att hjälpa till att avvisa dem.

Detta chockade Sarah Braeye och nu tar sig allt en underlig vändning.

Först tar paret avstånd från kommentarerna som de anser vara rasistiska och hatiska och därtill säger man sig ha kontaktat polisen i Gent för att be dem att skydda zigenarna som ockuperar deras hus. Inlägget på Facebook har man tagit bort och man tar avstånd från allt som ytterligare kan bidra till polariseringen i samhället.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp