Sverige får nödhjälp av EU för att klara massinvandringen

Totalt har Sverige fått över en halv miljard för att finansiera hem åt ickesvenskar.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I dagarna har Sverige skrutit om att man klarade flyktingkrisen 2015 väldigt bra, vilket förmodligen inte speciellt många utanför regeringens närmaste krets håller med om. Nu visar det sig att Sverige gjort sig beroende av nödhjälp från EU-kommissionen för att klara delar av kostnaderna.

I maj 2016 skickade Migrationsverket, på uppdrag av regeringen, in en ansökan om drygt 1 miljard kronor från EU:s asyl-, migrations- och integrationsfond (AMIF), och beviljades då 326 miljoner i nödhjälp. I år ser man ut att få ännu ett tillskott när Sverige preliminärt beviljats nästan 200 miljoner kronor ur samma fond.

Nödhjälpen ska gå till att finansiera boenden åt ickesvenskar.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp