Gudrun Schyman rasar över Paolo Robertos “sexistiska” Instagramskämt

Paolo Roberto och Gudrun Schyman (Foton: Björn Björkqvist)
Paolo Roberto och Gudrun Schyman (Foton: Björn Björkqvist)
Kan man skriva något utan att Sveriges extrema feminister upprörs och börjar skrika om sexism? Det är tveksamt och heter man Paolo Roberto är det sannolikt helt omöjligt.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Ett litet skämt har åter satt den tidigare boxaren Paolo Roberto i extremfeministernas blickfång. Det var på Internationella kvinnodagen som Breaking News med Filip och Fredrik hade letat fram ett veckogammalt inlägg på Paolo Robertos Instagram med texten ”Boobs prove that men can focus on two things once”. Det brukar sägas att män inte klarar att göra två saker samtidigt medan kvinnors simultanförmåga är överlägsen männens. Robertos inlägg, från en man som uppenbarligen kunnat hålla kontroll på båda armarna i boxningsringen, är en drift med detta på männens bekostnad: Ett skämt med självdistans.

Så tolkade dock inte Filip och Fredrik det, och inte heller deras gäst, Gudrun Schyman från Feministiskt Initiativ. Hon menade istället att skämtet var sexistiskt:

– Det är sexism. Det är precis vad det är. Det är ju rent ut sagt förjävligt att man lägger ut en sån grej. Det är ju ännu värre om det är många män som skrattar åt det, förklarade hon och passade också på att kalla Roberto nedsättande för ”en machotyp”.

Flera medier började snabbt skriva om Paolo Robertos ”skandal”. I en kommentar till Expressen förklarade han sin syn på det hela:

– När Gudrun Schyman ser det här använder hon ord som “fruktansvärt”, det är inte fruktansvärt, det är ett skämt. Det som är fruktansvärt är att kvinnor blir våldtagna eller utsatta för sexuella trakasserier eller är rädda för att gå ut, säger Paolo Roberto.

På Instagram utvecklade han sin syn ytterligare:

”Då har man trampat på medias extremt ömma feministisk tår igen… igår så letar kalkryggarna Filip och Fredrik upp ett sju dagar gammat inlägg här på Instagram (lägligt på internationella kvinnodagen) som lyder: ”Boobs prove that men can focus on two things once”. Alla är upprörda… Att vara politiskt korrekt är egentligen intolerans kamouflerad som tolerans! Man framställer sig som öppen och tolerant men egentligen så handlar det om tydliga regler om vad man får tycka, tänka och framför allt säga! Så Nöjesbladet, Gudrun Schyman, Filip och Fredrik ni kan sätta er på era höga feministisk hästar och galoppera åt helvete! Kommer aldrig rätta mig i ert led! För övrigt så var det mest tjejer som garvade i kommentators fältet för skämtet var om män…”

Källor
Paolo Roberto: Instagram

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp