“Tänkarhattar” för 18 000 skattekronor i Laholm tas över av Ekobrottsmyndigheten

Efter många år i malpåse bli Laholms "tänkarhattar" åter igen aktuella, nu är det Ekobrottsmyndigheten som skall använda dem.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

År 2009 ville man göra kommuncheferna i Laholm till bättre problemlösare. Man köpte därför in hattar i olika färger som skulle användas vid möten. Kommundirektör Kristiina Kosunen Eriksson förklarade då att hattarnas färger representerar olika sätt att tänka:

– Sitter man sedan i en grupp och har de här sex olika hattarna på sig så får man ju sex olika infallsvinklar på ett problem.

Det var inget påhitt som man själva kommit på, bedyrade kommundirektören:

– Det var en engelsman som var verksam i slutet av 60-talet som kom det här med sex tänkarhattar och att varje färg representerar ett visst sätt att tänka.

“Tänkarhattarna” gick loss på 18 000 skattekronor och verkar sedan ha hamnat i malpåse. I mitten av februari hämtades de dock upp ur arkivet för att lånas ut till Ekobrottsmyndigheten. Huruvida de kommer fungera bättre där återstår att se.

Ett problem kan vara att hattarna är tänkta att vara av hög modell och enfärgade, medan hattarna som Laholms kommun köpte in en gång i tiden var solhattar med blandade kulörer.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp