“Vänlighetsbostäder” lanseras i Danmark – utlänningar i Danmark ska få bo i folks trädgårdar

Att danskar är vänliga vet vi alla, men någonstans övergår vänlighet till dumhet.
För att integrera utlänningar i Danmark ska man nu bygga "vänlighetsbostäder" i folks trädgårdar.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I Danmark vill man lösa problemen med boenden för så kallade flyktingar genom att bygga vänlighetsboenden i folks trädgårdar. Ett vänlighetsboende är ett 30 kvadratmeter stort modulhus (liknande de svenska Attefallshusen).

Johan Galster, som tänkt ut konceptet, förklarar:

– Tänk om man nu gör integrationen lite mer närvarande, där vanliga danskar är med och tar sitt ansvar.

I Köpenhamnskommunen Fredriksberg har man beslutat att bygga hus till ett femtiotal utlänningar, dessa ska vara klara till 2018. Kim Wolff på Nordsjälland är en god människa som (sannolikt) kommer få en barnfamilj i trädgården inom kort.

Intressant att notera är kravet på att danskar ska ta ansvar, för en politik de aldrig fått säga till om. Det är i Danmark, som i Sverige, politiker som öppnat gränserna utan att fråga folk specifikt vad det tycker om detta.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp