10 000 “flyktingbarn” spårlöst försvunna

Efter att minst 10 000 "flyktingbarn" försvunnit spårlöst föreslår europeiska liberaler en, vad det verkar, kostsam lösning.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Den andra mars diskuterade Europaparlamentet fenomenet med “försvinnande flyktingbarn”. Huruvida diskussion handlade om verkliga barn, eller sådana som i folkmun kallas för skäggbarn, framgår inte av rapporteringen.

Enligt Europol har 10 000 flyktingbarn försvunnit, och från liberalt håll kritiseras nu bristen på åtgärder. Den franska parlamentsledamoten Nathalie Griesbeck ansåg att barnen måste registreras och att varje barn också ska förses med en fadder. Hur ett sådant omfattande system skulle finansieras debatterades dock aldrig.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp