Hon öppnade sitt hem för ett “flyktingbarn” – det skulle hon aldrig ha gjort

Välkomna, välkomna utbrister de med missriktat altruism, och snart är det fara på färde.
Den 12-åriga pojken visade sig vara något helt annat än det "ensamkommande flyktingbarn" som sagts. Fostermamman kom undan med blotta förskräckelsen.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Socialarbetare sa att hon skulle ta hand om en 12-årig pojke från Afghanistan men när hon mötte honom för första gången trodde hon inte sina ögon:

“Han såg ut att vara 19 år … Jag ville inte såra hans känslor … Jag brukar bara ta emot små barn, men jag tänkte att han behövde ett hem och tänkte inte mer på det.”

Snart skulle hon dock ångra sig och hennes familj hamna i stor fara.

Fostermamman berättar om det hela på ITV:s Loose Women och The Sun lyfter hennes berättelse i en artikel.

Efter ett besök hos tandläkaren bedömdes “flyktingbarnets” verkliga ålder vara mellan 18 och 21 och snart förändrades stämningen i fosterhemmet. Flyktingen blev hotfull.

Efter ett antal hotfulla incidenter framkom att “barnet” besökt extremistiska webbsidor och i meddelande till vänner berättat om hur han lurat britterna om hans verkliga ålder. Efter att fostermamman visat dessa meddelande för polisen greps “flyktingen” som hotade att döda dem.

Som man bäddar får man också ligga är ett talesätt som kommer väl till pass i dylika sammanhang och någon egentlig sympati får inte fostermamman från oss. Förhoppningen är väl att hon lär sig något, men det kan betvivlas. Mellan januari 2006 till juni 2016 visar det sig att 45 procent av det “barn” som Storbritannien tagit emot inte var barn.

 

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp