Danska parlamentet: Danskar skall inte bli minoriteter i sina egna områden

Utlänningar i Danmark tar sig ton. I allt fler områden får nu danskarna finna sig i att vara en minoritet.
Danmarks parlament har i en resolution uttalat att danskar inte skall bli minoriteter i sina egna områden. "Jag ser det som ren populism" säger Danskarnas partis partiledare, Daniel Carlsen.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Efter att ha tvingats konstatera att danskar nu är minoriteter i Odense och Bröndby Strand har det danska parlamentet beslutat om en resolution som säger att danskar inte ska vara minoriteter i sina egna områden. Vi läser:

“Parlamentet noterar att det idag finns områden i Danmark där proportionen boende med ursprung i icke-västliga länder utgör över 50 procent /… / Folketinget menar att danskar inte skall bli minoriteter i bostadsområden i Danmark.”

Vid omröstningen var det med minsta möjliga marginal som resolutionen gick igenom, 55 mot 54.

Partiledaren för det etnonationalistiska Danskarnas parti är däremot skeptisk mot resolutionen. I en kommentar till Motgift skriver han:

“Folketinget har vedtaget en udtalelse. Men kun en udtalelse. De har ikke tænkt sig at indføre noget lovgivning eller anden og det har ingen juridisk betydning, hvad de har gjort.

“Derfor ser jeg det slet og ret som populisme og et forsøg fra Folketingets partier på at vise, at de gør noget – selvom virkeligheden er, at de intet som helst gør for at forhindre befolkningsudskiftningen.”

Med tanke på att resolutionen inte är annat än ett uttalande, utan juridiska implikationer, faller den platt. Danskar är redan i minoritet i Odense och Bröndby Strand och detta har parlamentet inte tänkt göra något åt.

Hade resolutionen åtföljts av direktiv till polisen eller gränsskyddet att agera, så hade saken varit en annan. Men att bara säga, utan att göra, är inte vatten värt.

Danskarnas parti valde att påvisa detta genom att ta sig till Bröndby Strand och där dela ut “flygbiljetter” där man önskade mottagarna en “god tur hjem”. Danska polisen har valt att anmäla kampanjen men Daniel Carlsen tror inte att det kommer bli mycket av det.

Danskarnas parti visar vad som krävs om danskarna inte ska bli en minoritet i sitt eget land.

Partiledare Daniel Carlsen om biljettkampanjen

Danskerne er kommet i mindretal i Brøndby Strand. Alligevel tuder nogle frelste over, at Danskernes Parti deler flybilletter ud til de fremmede på 2-årsdagen for terrorangrebet i København. SKAM JER!

Skriv under på, at Danskernes Parti må stille op til Folketinget på www.stemdansk.dk

Publicerat av Daniel Carlsen den 14 februari 2017

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp