Artikel Utrikes

Kulturkrock räddar par som låste in sin 4-åring i bilen medan de gick på bio

Är det inte lika illa att lämna sitt barn i bilen om man är från Saudiarabien?
Att lämna sitt barn i bilen är ett brott. Men inte för alla visar det sig. Polisen valde att inte gå vidare med ett ärende där ett barn lämnats i en låst bil medan föräldrarna gick på bio.

Polisen i Corpus Christi, Texas, USA, larmades till en parkering utanför en biograf i staden. Förbipasserande hade uppmärksammat att ett barn lämnats ensam i bilen, som var låst. Föräldrarna fanns inte finna i närheten.

Det är förbjudet att lämna barn obevakade i bilar i staden, men polisen valde likväl att inte gå vidare med ärendet. Man valde att vara “kulturellt känslig” eftersom barnets föräldrar var nyinflyttade från Saudiarabien. Föräldrarna menade att det i hemlandet var acceptabelt att lämna barn i bilen på det sättet, så polisen lät det bero.

Så hade inte utgången varit om någon annan gjort sig skyldig till brottet enligt polisen, till KIII-TV3News säger en polis:

“Om det var någon annan, som växt upp i USA, så hade utgången så klart blivit en helt annan.”

Frågan man bör ställa sig är vad mer som det skall tullas på när det gäller att överskrida kulturkrockar? Det verkar som att inget är heligt, inte ens ett barns välfärd.

Annonser

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Populära kommentarer

  1. Det hade varit roligt att fråga dem om de inte tycker att arabiska barn är lika mycket värda när de låter dem behandlas så där.

Dessa kommentarer är från vårt forum, ge dig in i diskussionen på forum.motgift.nu

1 fler svara

Folk som diskuterar detta på forumet:

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!