Artikel Utrikes

Kulturkrock räddar par som låste in sin 4-åring i bilen medan de gick på bio

Är det inte lika illa att lämna sitt barn i bilen om man är från Saudiarabien?
Att lämna sitt barn i bilen är ett brott. Men inte för alla visar det sig. Polisen valde att inte gå vidare med ett ärende där ett barn lämnats i en låst bil medan föräldrarna gick på bio.

Polisen i Corpus Christi, Texas, USA, larmades till en parkering utanför en biograf i staden. Förbipasserande hade uppmärksammat att ett barn lämnats ensam i bilen, som var låst. Föräldrarna fanns inte finna i närheten.

Det är förbjudet att lämna barn obevakade i bilar i staden, men polisen valde likväl att inte gå vidare med ärendet. Man valde att vara “kulturellt känslig” eftersom barnets föräldrar var nyinflyttade från Saudiarabien. Föräldrarna menade att det i hemlandet var acceptabelt att lämna barn i bilen på det sättet, så polisen lät det bero.

Så hade inte utgången varit om någon annan gjort sig skyldig till brottet enligt polisen, till KIII-TV3News säger en polis:

“Om det var någon annan, som växt upp i USA, så hade utgången så klart blivit en helt annan.”

Frågan man bör ställa sig är vad mer som det skall tullas på när det gäller att överskrida kulturkrockar? Det verkar som att inget är heligt, inte ens ett barns välfärd.

Om skribenten

Motgift

Motgift

Populära kommentarer

  1. Det hade varit roligt att fråga dem om de inte tycker att arabiska barn är lika mycket värda när de låter dem behandlas så där.

Fortsätt diskussion på forum.motgift.nu

1 fler svara

Dessa diskuterar detta:

Varukorg

Tablå & Kalender

Lyssna på Motgift 24

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?