Professorns varning: 50 miljoner muslimer stöder våld i religionens namn

Muslimer i Tyskland till våldsam attack mot polisen under en demonstration.
Enligt beräkningar från professor Ruud Koopmans finns det ungefär 50 miljoner muslimer i världen vilka stödjer våld och terror i religionens namn. Hur många finns det i Europa?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

När muslimer utgör en minoritet i en befolkning är de väldigt måna om just minoriteters rättigheter. När de utgör majoriteten däremot, är det förvånansvärd svårt för andra minoriteter att hävda sig. Detta bekräftas av att se på de länder som har ett muslimskt styre; exempelvis Saudiarabien.

En annan aspekt att ta hänsyn till är andelen muslimer som omfamnar en radikal islamism. Enligt Ruud Koopmans, professor i sociologi och migration vid Humboldtuniversitetet i Berlin, är ungefär 50 miljoner muslimer i världen idag villiga att sanktionera våld i religionens namn. Ett exempel på hur detta går till i praktiken är enligt Koopmans:

“De stödjer de radikala, de uppmuntrar dem, ger dem beskydd eller håller tyst när de stöter på radikalisering.”

Koopmans uppmanar EU att inte tillåta någon muslim inresa utan att till 100 procent veta deras identitet och han menar att den med oklar identitet inte skall få resa fritt utan placeras i transitzoner medan de utreds.

Länge har praktiken varit den omvända. I Sverige och Tyskland med flera länder kan en nyanländ “flykting” resa fritt och det var först med de mediokra gränskontroller som regeringen Löfven som detta begränsades till del. Dock är det fortsatt så att dessa “flyktingar” inom landets gränser kan röra sig fritt.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp