Kaxig hotellägare utskälld av bybor – ger upp planer på flyktingboende

Exemplet Dalarö visar att motstånd i det lilla kan göra skillnad.
Runt om i Sverige finns de människor som skor sig på att möjliggöra för Migrationsverket att placera ut ”flyktingar”. Med förhoppningen att göra sig en hacka – oavsett konsekvenserna – hyr man ut fastigheter. Det går att sätta stopp för dem.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Makarna Jan och Boel Rendle tyckte att det vore en bra idé att tillfälligt hyra ut det anrika, men nu slitna, hotellet Gamla Dalarö Strand, på Dalarö en bit utanför Stockholm. Hotellet skall byggas om till 35 exklusiva bostäder men ombyggnaden har dragit ut på tiden och ägarna tänkte att man kunde tjäna en slant på att låta Migrationsverket placera flyktingar där istället.

Det tyckte inte boende i området och till tidningen Mitt i berättar Jan Rendle om vad som hände och varför det nu inte blir något erbjudande till Migrationsverket:

– Vi fick påtryckningar från folk i byn. Jag trodde att många skulle acceptera detta, att det skulle berika Dalarö en kortare tid, men det blev för mycket kritik från folk på byn. Men det var också alltför mycket byråkrati både hos staten och kommunen. Det var verkligen inte lättjobbat.

Till sist fick de alltså krypa till korset och ge vika. Betänk hur det lät tidigare, när Mitt i skrev om vad som var på gång. Då bröstade Jan Rendle upp sig och sa:

– Det är delade meningar. En tant jag träffade på Ica tycker att vårt flyktingprojekt sänker värdet på fastigheterna. Men vi rör om i grytan, det är skönt att uppröra de konservativa krafterna som finns här ute.

Slutsatsen man kan dra från detta är enkel. Om lokalbefolkningen på en ort skäller ut och ifrågasätter den som underlättar för folkutbytet i Sverige, så kommer vederbörande med största sannolikhet finna det för gott att inte fortsätta hyra ut till Migrationsverket. Vi kanske inte kan påverka regeringen, riksdagen eller de ansiktslösa myndigheterna. Men vi kan påverka fastighetsägaren på orten som vill tjäna pengar på andras bekostnad.

Gör det!

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp