Jimmy Windeskog har lämnat oss

Jimmy Windeskog i livrustkammaren. (Överst t.v.) Jimmy Windeskog med Jean-Marie Le Pen (överst t.h.) Jimmy Windeskog lämnar över ordförandeskapet för SDU till Jimmie Åkesson. (underst t.h.) En av många artiklar efter att Jimmy Windeskog blev utesluten ur SD.(underst t.v.)
Den nationalistiska veteranen och tidigare SDU-ordföranden Jimmy Windeskog har lämnat oss. Han blev 42 år.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Politikern och författaren Jimmy Windeskog har lämnat oss. Windeskog började arbeta politiskt som mycket ung och hann med mycket under sitt alldeles för korta liv.

Jimmy gick in i Sverigedemokraterna och hann under sin tid där med att leda SDU, vara partisekreterare, kommunpolitiskt ansvarig och representera partiet i Trollhättans kommun innan han blev utesluten av konstiga orsaker.

Senare gick han med i Nationaldemokraterna och jobbade med tidningen Nationell idag.

Jimmy hade ett stort och genuint intresse för svensk historia. Det enda som kunde mäta sig med detta intresse var hur han brann för samhällsfrågor och det var statsvetare han blev till yrket.

Våra vägar har korsats under åren. Första gången vi möttes var troligen 1994 och sedan har vi råkats då och då. Vi drog inte alltid jämt men även om vi kunde ryka ihop ganska rejält så fanns det en ömsesidig respekt för varandras insatser. De senaste åren kom vi närmare varandra och han skickade bland annat manuset till boken “Under blodröda fanor” till mig, en bok som sedan gavs ut på Logik Förlag.

Om ett par veckor skulle vi spela in en intervju till mitt program där han skulle berätta om sitt händelserika liv. Nu blev det inte så.

Den som vill veta mer om Windeskogs liv kan läsa boken “Non, Je ne regrette rien” som behandlar hans år i Sverigedemokraternas absoluta topp.

Jimmy blev 42 år.

Vila i frid!

Etiketter

Om skribenten

Björn Björkqvist

Björn Björkqvist

Skribent som efter cirka 20 års skrivande för olika tidningar och hemsidor slutligen hittat hem till Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp