Artikel Kultur

Jimmy Windeskog har lämnat oss

Jimmy Windeskog i livrustkammaren. (Överst t.v.) Jimmy Windeskog med Jean-Marie Le Pen (överst t.h.) Jimmy Windeskog lämnar över ordförandeskapet för SDU till Jimmie Åkesson. (underst t.h.) En av många artiklar efter att Jimmy Windeskog blev utesluten ur SD.(underst t.v.)
Den nationalistiska veteranen och tidigare SDU-ordföranden Jimmy Windeskog har lämnat oss. Han blev 42 år.

Politikern och författaren Jimmy Windeskog har lämnat oss. Windeskog började arbeta politiskt som mycket ung och hann med mycket under sitt alldeles för korta liv.

Jimmy gick in i Sverigedemokraterna och hann under sin tid där med att leda SDU, vara partisekreterare, kommunpolitiskt ansvarig och representera partiet i Trollhättans kommun innan han blev utesluten av konstiga orsaker.

Senare gick han med i Nationaldemokraterna och jobbade med tidningen Nationell idag.

Jimmy hade ett stort och genuint intresse för svensk historia. Det enda som kunde mäta sig med detta intresse var hur han brann för samhällsfrågor och det var statsvetare han blev till yrket.

Våra vägar har korsats under åren. Första gången vi möttes var troligen 1994 och sedan har vi råkats då och då. Vi drog inte alltid jämt men även om vi kunde ryka ihop ganska rejält så fanns det en ömsesidig respekt för varandras insatser. De senaste åren kom vi närmare varandra och han skickade bland annat manuset till boken “Under blodröda fanor” till mig, en bok som sedan gavs ut på Logik Förlag.

Om ett par veckor skulle vi spela in en intervju till mitt program där han skulle berätta om sitt händelserika liv. Nu blev det inte så.

Den som vill veta mer om Windeskogs liv kan läsa boken “Non, Je ne regrette rien” som behandlar hans år i Sverigedemokraternas absoluta topp.

Jimmy blev 42 år.

Vila i frid!

Annonser
Etiketter

Om skribenten

Björn Björkqvist

Björn Björkqvist

Skribent som efter cirka 20 års skrivande för olika tidningar och hemsidor slutligen hittat hem till Motgift.

Populära kommentarer

 1. Vila i frid (Tusen tecken)

 2. Ytterst sorgligt besked. Hade kontakt med honom för någon vecka sedan bara. Jag är glad över att han hann ge ut sin självbiografi och ser fram emot att läsa hans senaste bok. Vila i frid och tack för ditt engagemang för folk och land!

 3. Jag träffade honom 2015 på Oktoberfestivalen i Göteborg och då var vi flera där, som diskuterade politik och böcker, för att ta några exempel. När den festen var slut blev det efterfest på en krog i närheten, där även Windeskog medverkade.

  Vila i frid Jimmy.

  Vad var det som hände förresten?

 4. Vila i frid Jimmy, du lämnade oss allt förtidigt. Men dina verk lever kvar och med dom också en bit av dig.
  Windeskog hade alltid något intressant att komma med och öppen för diskussion.

 5. BjornB says:

  Det är något hans anhöriga får avgöra om de vill diskutera. Jag har hört olika och vill inte bidra till ryktesspridning, Det är viktigare att minnas hans gärning.

Dessa kommentarer är från vårt forum, ge dig in i diskussionen på forum.motgift.nu

6 fler svar

Folk som diskuterar detta på forumet:

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Skaffa tröjan!

Besök Det fria Sverige för fler sjyssta kläder och accessoarer

Senaste filmklipp

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!