Korkade teknikchefer till kamp för massinvandring

Flera amerikanska teknikjättar har gått samman för att bekämpa det inreseförbud som president Donald Trump beordrade för en tid sedan. Orsaken är, säger de, att invandringen ligger till grund för företagandet i USA. De har rätt… och fel!

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Ett hundratal stora teknikföretag har beslutat sig för att gemensamt sätta stopp för Trumps order att under 120 dagar ha inreseförbud från ett antal länder som bedöms som exportörer av terrorism; en order som i sig är helt i linje med också tidigare presidenter och den grundläggande idén om en suverän stats rätt att kontrollera sina egna gränser. Det är Apple, Google och Microsoft, bland andra som genom rättsliga åtgärder vill hindra USA:s president från att säkra gränserna.

Varför gör man detta? Vilka skäl anges? Företagen menar att ”immigranter eller deras barn har grundat mer än 200 av företagen på Fortune 500-listan”. Listan man hänvisar till rankar varje år de mest framgångsrika företag i USA. Bland andra återfinns Apple, Ford, General Eletric, McDonalds och Disney.

Så låt oss titta på de företagen och vilka som grundat dem.

  • Apple grundades av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne.
  • Ford grundades av Henry Ford.
  • General Electric grundades av Thomas Edison och Charles Coffin.
  • Mc Donalds grundades av bröderna Richard och Maurice McDonald.
  • Disney grundades av Walt Disney.

Förvisso är det helt rätt att det är invandrare eller invandrarbarn som grundat många av de största företagen i USA, men eftersom teknikjättarna kräver att ordern om inreseförbud från exempelvis Sudan, Jemen, Somalia och Irak ska upphävas, måste vi alltså finna ut människor från dessa länder som bidragit till dessa amerikanska storföretag. För det är ju så att ovanstående grundare har en sak gemensam: de är vita européer, inte somalier eller sudaneser! Är det rimligt att jämföra en somalisk restaurang i New York med General Electric?

Tiraderna är lika tröttsamma som falska. Sverige är ett invandrarland… tänk på tyskarna som kom, eller finnarna. USA är byggt av invandrare… svenskar, italienare och jag irländare. Amen och absolut. Men det var inte irakier, sudaneser eller somalier som skapade vare sig Sverige eller USA eller vår västerländska civilisation. Det är ohederligt att använda de vita folkens sammansmältning i USA med import av människor från tredje världen. Men det är precis vad man gör och bevisar därmed sin agenda och/eller dumhet.

Vad gäller teknikjättarna är det säkert en kombination. Dels avskyr man Trump eftersom han bestämt att det ska bli slut på utflyttningen av företag från USA till låglöneländer. Om Apple vill tillverka i Kina så kommer det att kosta och företag som stannar i USA kommer premieras. Och när inte detta är förklaringen så handlar det om kapitalismens grundinställning, där människor är producenter och konsumenter och importen av tredjevärldenbefolkningen pressar lönerna. Den internationella handelskartellens livsblod är mångkultur, massinvandring och människor utan känsla för det egna arvet eller kopplingar till jorden.

Trumps politk stärker det egna folket; arbetarna och skattebetalarna och de företag som tar ansvar. Däremot är den livsfarlig för konglomeraten. Därför vill teknikjättarna sätta käppar i hjulet för presidenten. Det handlar om pengar, om vinst och att bibehålla sin rikedom.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp