Artikel Utrikes

Korkade teknikchefer till kamp för massinvandring

Flera amerikanska teknikjättar har gått samman för att bekämpa det inreseförbud som president Donald Trump beordrade för en tid sedan. Orsaken är, säger de, att invandringen ligger till grund för företagandet i USA. De har rätt… och fel!

Ett hundratal stora teknikföretag har beslutat sig för att gemensamt sätta stopp för Trumps order att under 120 dagar ha inreseförbud från ett antal länder som bedöms som exportörer av terrorism; en order som i sig är helt i linje med också tidigare presidenter och den grundläggande idén om en suverän stats rätt att kontrollera sina egna gränser. Det är Apple, Google och Microsoft, bland andra som genom rättsliga åtgärder vill hindra USA:s president från att säkra gränserna.

Varför gör man detta? Vilka skäl anges? Företagen menar att ”immigranter eller deras barn har grundat mer än 200 av företagen på Fortune 500-listan”. Listan man hänvisar till rankar varje år de mest framgångsrika företag i USA. Bland andra återfinns Apple, Ford, General Eletric, McDonalds och Disney.

Så låt oss titta på de företagen och vilka som grundat dem.

 • Apple grundades av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne.
 • Ford grundades av Henry Ford.
 • General Electric grundades av Thomas Edison och Charles Coffin.
 • Mc Donalds grundades av bröderna Richard och Maurice McDonald.
 • Disney grundades av Walt Disney.

Förvisso är det helt rätt att det är invandrare eller invandrarbarn som grundat många av de största företagen i USA, men eftersom teknikjättarna kräver att ordern om inreseförbud från exempelvis Sudan, Jemen, Somalia och Irak ska upphävas, måste vi alltså finna ut människor från dessa länder som bidragit till dessa amerikanska storföretag. För det är ju så att ovanstående grundare har en sak gemensam: de är vita européer, inte somalier eller sudaneser! Är det rimligt att jämföra en somalisk restaurang i New York med General Electric?

Tiraderna är lika tröttsamma som falska. Sverige är ett invandrarland… tänk på tyskarna som kom, eller finnarna. USA är byggt av invandrare… svenskar, italienare och jag irländare. Amen och absolut. Men det var inte irakier, sudaneser eller somalier som skapade vare sig Sverige eller USA eller vår västerländska civilisation. Det är ohederligt att använda de vita folkens sammansmältning i USA med import av människor från tredje världen. Men det är precis vad man gör och bevisar därmed sin agenda och/eller dumhet.

Vad gäller teknikjättarna är det säkert en kombination. Dels avskyr man Trump eftersom han bestämt att det ska bli slut på utflyttningen av företag från USA till låglöneländer. Om Apple vill tillverka i Kina så kommer det att kosta och företag som stannar i USA kommer premieras. Och när inte detta är förklaringen så handlar det om kapitalismens grundinställning, där människor är producenter och konsumenter och importen av tredjevärldenbefolkningen pressar lönerna. Den internationella handelskartellens livsblod är mångkultur, massinvandring och människor utan känsla för det egna arvet eller kopplingar till jorden.

Trumps politk stärker det egna folket; arbetarna och skattebetalarna och de företag som tar ansvar. Däremot är den livsfarlig för konglomeraten. Därför vill teknikjättarna sätta käppar i hjulet för presidenten. Det handlar om pengar, om vinst och att bibehålla sin rikedom.

Annonser

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Populära kommentarer

 1. Jag ska säga var problemet ligger. Det ligger i religion och kultur. Tag ett land som Yemen eller Egypten. Länderna har goda förutsättningar. Egypten har Nilen som berikar landet med vatten och el-kraft och Yemen ligger i det område i Sydarabien som antikens grekiska och romerska geografer kallade Arabia Felix (Det lyckliga Arabien). Klimatet är mycket varmt och fuktigt längs kusterna i yemen, samt tempererat i de västra bergstrakterna med monsunregn.

  Men p.g.a. tillväxtens religion och kultur är de alls inte så lyckliga där nere i Arabien längre, för naturligtvis får dessa religioner och kulturer, med exponentialfunktionens logik konsekvenser. De överbefolkar och gör om sina lyckliga länder till olyckans länder.

  Även dessa länder och deras olika folk hade kunnat lyckas med saker om de inte hade varit så att deras religioner och kultur slagit sönder varje möjlighet till detta. Se bara vad de gör med varje kreativ eller intelligent människa som inte kan underkasta sig idiotin så förstår du varför de inte kommer klara av någonting annat än att skapa ekologisk öken varthelst där de drar fram.

  Tyvärr kommer USA och EU till slut sannolikt gå samma väg eftersom vår egen politik är infiltrerad av samma slags dumhuvuden och att det intelligenta folket inte gör något som helst positivt och konstruktivt för att rätta till den saken... med några få undantag...

 2. Jag håller inte med om att det är lagstiftningen som är felet i det här fallet. Felet är att svenskarna har tappat tilltro och viljan att hjälpa varandra. Kort och gott har vi tappat bort Folkgemenskapen! Då kan nationens arbetskraft offras lättvindigt på den globala ekonomins altare bara för att få några få shekel mer i fickan.

  Precis som att jag handlar i den lokala byhandeln trots att stormarknaderna i stan har bättre utbud och lägre priser så anlitar jag bara svenskar när jag behöver få något arbete utfört. För gör jag inte det så har vi inget kvar till sist.

 3. Du tillhör en personlighetstyp som jag tror utgör ca 2% av befolkningen. Du tänker långsiktigt och lokalpatriotiskt. Det är nog därför du har svårt att förstå den normala människan.

  De anlitar svart polsk arbetskraft om de kan spara några tusenlappar även om taket sedan med stor sannolikhet kommer läcka. De köper icke-ekologiskt om de kan spara en krona även om ekologisk mjölk från gräsbetande djur är nyttigare. De kan inte slita sig från lögnpressen. De röstar på ett EU-parti för krig i världen om de blir lovade mer i plånboken av Mona Sahlin, trots att krig leder till massmigration och dränering av deras välfärd och mer behövande människors långsiktiga bistånd.

  De röstar i ren ilska. När de blivit lurade av ett girigbuks-parti så röstar de på nästa infiltrerade girigbuks-parti och så blir de anal-penetrerade val efter val, istället för att tänka långsiktigt på kommande generationer, lyfta blicken och leta bättre och långsiktigare partier och stödja dem.

  Det lokala, ekologiska och det Svenska måste gynnas genom politiken. Ansvaret för Sverige ligger inte på indierns eller på teknikchefens dagliga beslut på jobbet. Vårt gemensamma ansvar ligger i att upplysa grannen, vännen och familjen. Meditationen är en god början. I ett lugnt tillstånd ökar förmågan att tänka rätt långsiktigt.

Dessa kommentarer är från vårt forum, ge dig in i diskussionen på forum.motgift.nu

4 fler svar

Folk som diskuterar detta på forumet:

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Skaffa tröjan!

Besök Det fria Sverige för fler sjyssta kläder och accessoarer

Senaste filmklipp

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!