Var profeten Muhammed ingen muslim?

Enligt medias rapportering är islam en fredens religion som tar avstånd från våld. Boken Jihad av Arthur Kemp som släpptes förra året ger dock en helt annan bild. Islam har sedan Muhammeds dagar varit våldsam och expansiv.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Europa har de senaste åren blivit en skådeplats för muslimsk terrorism. Eller islamistisk ska man visst kalla den då media och debattörer inte försitter en chans att hävda att muslimer inte begår terrordåd. Muslimer är, ska vi förstå, fredliga människor medan de som använder våld i islams namn är islamister och snarare ska förknippas med fascister än med islam.

Det råder begreppsförvirring och det blir definitivt inte enklare att förstå journalisternas argumentation efter att man läst boken Jihad av Arthur Kemp (Utgiven 2016 på Logik Förlag). Enligt medias sätt att se på det kan man nämligen inte se vare sig profeten Muhammed eller hans följeslagare som muslimer.

Artur Kemp går i sin lilla bok igenom islams erövringståg över världen, ett krigande som inleddes av Muhammed och pågår än idag. Muhammeds män genomförde allt från rena rån till väpnade invasioner. Med vapen i hand mördade representanter för ”fredens religion” tusentals och åter tusentals människor.

Händelserna delas in i boken utifrån geografiska områden. Vi får följaktligen följa de muslimska invasionerna i Mellanöstern, Nordafrika, Västeuropa, Östromerska riket, Konstantinopel, sydöstra Europa, Italien, iberiska halvön och Balkan.

Som läsare kan man bli lite uttråkad av beskrivningarna av alla invasioner, men det är viktig läsning om man ska förstå islams utbredning över världen och inte minst för att förstå dagens expansion. Förutom att läsningen blir lite monoton finns det en, betydligt större, nackdel med boken. Den saknar källhänvisningar. När man studerar den här formen av litteratur så vill man ha källor och möjlighet att läsa vidare eller kontrollera uppgifterna. Det finns inte här. Det gör boken rent akademiskt dålig men vill man läsa mer om någon händelse som man får kännedom om genom boken kan man så klart söka på nätet eller använda sitt hemmabibliotek. Boken är således ingen akademisk avhandling men såväl lärorik som inspirerande för vidare studier.

Boken visar också att islams erövringskrig inte skett utan motstånd. Folken har inte önskat att islamiseras. I vissa länder, som Bulgarien, kunde det ta flera hundra år innan muslimerna drevs bort. Naturligtvis ägnas även korstågen, där européer åkte till muslimskockuperade länder för att återerövra dem, ett eget kapitel. Lika självklart får Karl Martell, som i slaget vid Poitiers, ledde den frankiska armén och genom seger satte stopp för den muslimska expansionen i Europa.

Korstågen liksom olika kungars hårda motstånd mot islam kan dels förklaras med kristenhetens avsky mot uppstickaren islam men också med olika ledares maktanspråk. Resultatet blev dock också att Europas befolkningar kunde räddas. De muslimska invasionerna innebar nämligen också en stor inflytt av araber, och ett krossande av muslimskt styre innebar omedelbar arabisk flykt. Man kan inte låta bli att fundera på hur världen hade sett ut om islam aldrig hade funnits.

Men det bör också vara på sin plats att komma ihåg att tiderna förändras. Den som igår reste vapen för sin idé kan idag arbeta på andra sätt. Det europeiska samhället är ett tydligt exempel på detta. Förr växlade härskarna genom revolutioner, nu byter vi härskare genom att vi köpt deras kampanjer och röstar på dem. Och medan somliga muslimer är kvar i Muhammeds våldsamma metoder så finns även andra taktiker. Detta noterar Arthur Kemp i sin bok:

“Idag möts Europa av en ny invasion. Denna gång är vapnen inte svärdstålet eller kanonerna: de är passen, visastämpeln, korrupta västerländska regimer som tillåter massinvandring från tredje världen, och barnvagnarna.”

På bara några årtionden har muslimer tagit allt större utrymme i Europa. Det har skett lagligt och utan att några vapen behövt avfyras för att komma in. Nya moskéer byggs hela tiden. Med det ökade muslimska utrymmet följer krav på politiskt inflytande. Men alla är inte intresserade av att gå den vanliga långsamma politiska vägen. Vi har sett mord och terrordåd i islams namn.

Den ökande och allt mer påtagligt militanta islamiseringen av Europa kan bara stoppas på ett enda sätt, menar Kemp: Genom att stoppa och vända invandringen från tredje världen.

Slutsatsen är naturligtvis korrekt. Vi kan inte inbilla oss att en religion som med vapen i hand i århundrade efter århundrade plötsligt inte längre är intresserade av att ta över våra länder. Islam är en religion som sedan den grundades varit expansiv och aldrig undvikit konfrontationer för att vinna ny mark. Att påstå motsatsen är såväl historielöst som lögnaktigt.

Boken Jihad ger oss svart på vitt en historik vi inte kan blunda för och är därför viktig läsning för alla svenskar. Den kan användas som underlag när du ska diskutera dessa frågor med människor i din närhet men den ger dig också en bredare förståelse för vad som sker i Europa idag.

Boken kan köpas från Logik Förlag. Som medlem i Motgift får du dessutom 10 % rabatt när du handlar av Logik.

Om skribenten

Björn Björkqvist

Björn Björkqvist

Skribent som efter cirka 20 års skrivande för olika tidningar och hemsidor slutligen hittat hem till Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp